Starters pack Natural Horsemanship

Deze Natural Horsemanship sets bestaan uit een touwhalster, leadrope, carrot stick en savvy string.

Beschikbare kleuren op dit moment: Blauw, groen en grijs.
Kleuren kunnen op aanvraag gecombineerd worden met een andere kleur stick.

Het is mogelijk om losse touwhalsters, leadropes en carrot sticks te kopen. Als je dit wenst kan je contact met mij opnemen door middel van een e-mail, een Whatsapp bericht of het contact formulier op deze pagina.

Vul onderaan de pagina het contact formulier in met jouw wensen. Na het versturen krijg je een bevestiging e-mail met een betaalverzoek. Na betaling wordt jouw bestelling binnen 5 werkdagen verstuurd. Zodra jouw bestelling verstuurd is ontvang je een track & trace code om je bestelling te volgen.

Als je een set wenst te ontvangen wanneer ik langs kom voor een les, vul dan wel het formulier in en vermeldt dit onder het kopje "opmerkingen". Dit is omdat de kans bestaat dat jouw gewenste maat en kleur niet op voorraad is.

Verzendkosten binnen Nederland bedragen €6,50.

De materialen

Deze set is door mij speciaal samengesteld voor mensen die beginnen met Natural Horsemanship. Alles moest fijn te gebruiken zijn en prettig zijn voor zowel het paard als voor jezelf. Door meerdere materialen te testen en te gebruiken heb ik de fijnste en betaalbare set uitgezocht.

Het touwhalster:
Het touwhalster is gemaakt van touw dat makkelijk te gebruiken is. Wanneer je jouw paard een touwhalster om doet, moet je zelf een knoop maken. Door de kwaliteit van het touw blijft deze knoop goed op zijn plek zitten zonder langzaam los te laten. Een probleem wat ik bij meerdere touwhalsters gezien heb. De knopen op de neus van het paard zijn zo gemaakt dat er geen enkel touw uitsteekt omdat dat door het paard als onprettig ervaren kan worden. Daarnaast hebben de knopen een perfecte grootte om als "drukpunt" te dienen tijdens zowel het grondwerk als het rijden. Op de neus zit een band gemaakt van zacht materiaal. Deze neusband zorgt ervoor dat de druk verdeeld wordt waardoor ook rijden met dit touwhalster mogelijk is.

De leadrope:
De leadrope is gemaakt van een materiaal wat niet "snijdt" als er iets verkeerd gaat en het paard het touw door je handen trekt. Natuurlijk is dit een situatie die je altijd wilt voorkomen maar als dit om wat voor reden dan ook gebeurt zal het touw door je handen glijden zonder dat dit een brandende pijn geeft. Aan de leadrope zit een zware clip. Door het gewicht zullen jouw aanwijzingen eerder gevoeld worden. Dit is fijn wanneer je aan je communicatie met je paard werkt.

De carrot stick met savvy string:
De carrot stick heeft een handvat met een patroon er op waardoor je extra grip hebt. De stick is 1.20m maar door het lichte materiaal is het makkelijk te bedienen als verlenging van je arm. Aan de stick zit een savvy string met een fijne lengte en een leertje. Hierdoor heb je meer controle over waar en met hoeveel snelheid je de savvy string zwaait.

Starters pack set Groen

Deze set bestaat uit een touwhalster, leadrope, carrot stick en savvy string.

Kleuren van deze set:
- Touwhalster: leger groen met zwart/gouden neus.
- Leadrope: wit met zwart.
- Stick: Groen met witte savvy string.

Beschikbaar in de maten: shet, pony, cob en full.

Prijs:
€65,- exclusief verzendkosten.

Starters pack set Blauw

Deze set bestaat uit een touwhalster, leadrope, carrot stick en savvy string.

Kleuren van deze set:
-Touwhalster: donkerblauw met zwart/blauwe neus.
-Leadrope: wit met zwart.
-Stick: blauw met witte savvy string.

Beschikbaar in de maten: shet, pony, cob en full.

Prijs:
€65,- exclusief verzendkosten.

Starters pack set Grijs

Deze set bestaat uit een touwhalster, leadrope, carrot stick en savvy string

Kleuren van deze set:
-Touwhalster: donker blauw met grijze neus.
-Leadrope: wit met zwart.
-Stick: zwart met witte savvy string.
Dit touwhalster kan ook besteld worden in de kleur leger groen met grijze neus.

Beschikbaar in de maten: shet, pony, cob en full.

Prijs:
€65,- exclusief verzendkosten.