Wil je meer dan alleen rijden?

Wil je jouw paard zadelmak maken?

Wil je jouw paard beter begrijpen of jullie connectie verbeteren?

Wil je echt plezier met je paard?

Ik kan jou helpen! Ik geef namelijk les op locatie aan alle soorten en maten pony en paard en aan alle volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.

Wat bied ik aan?

 

Grondwerk

Grondwerk is vaak leuker dan je denkt en je kan er veel mee bereiken en verbeteren.
Je kunt grondwerk voor allerlei dingen gebruiken. Door oefeningen op de grond zal het paard erg oplettend worden en meer gemotiveerd zijn om met je samen te werken.
Wanneer jouw paard aan nieuwe dingen moet wennen zal hij het vaak fijner vinden wanneer de leider van de kudde (jij dus) er kalm bij blijft staan. De leider zal hem immers beschermen.
Zelfs “luie“ paarden worden blij, actief en gemotiveerd door de juiste oefeningen en spelletjes vanaf de grond.

 

Zadelmak maken

Een paard zadelmak maken kan op een manier zonder angst en paniek. Wanneer het paard jou 100% vertrouwd dan weet hij dat zolang jij bij hem bent, hij niet bang hoeft te zijn en niets hem pijn zal doen. Om dat vertrouwen te krijgen beginnen we met grondwerk en laten we het paard zien dat, zolang jij in de buurt bent, hij niet angstig hoeft te zijn. Zodra we zien dat het paard dit begrijpt en er oké mee is kan je zonder zorgen stapje voor stapje op zijn rug klimmen en met hem weg rijden.

 

Overstap naar bitloos

Als je paard al ingereden is met bit en je wilt de overstap maken naar rijden zonder bit kan ik je helpen. Door het paard te leren dat druk van aanraking en zelfs ook beweging betekent dat hij voor jou aan de kant moet gaan, zal hij al snel begrijpen dat ook druk op de neus (wanneer je met je teugel vraagt) of op zijn buik (wanneer je je been aanlegt) datzelfde betekent.

 

Rijden zonder teugels

Rijd je al bitloos en wil je een stapje verder? Dan kan je beginnen met zonder teugels rijden. Dat kan met neckrope of zonder. Je kan dit je paard op verschillende manieren aanleren. Met neckrope kan je hem aanleren op de druk daarvan te wijken in plaats van voor je teugel. Je kunt ook alleen met je benen sturen of door met je lichaam mee te draaien. Alles is mogelijk. Het gaat erom dat het fijn voelt voor jou en voor jouw paard.

 

Anders

Staat waar jij aan wilt werken er niet tussen? Dan kun je altijd even bellen of mailen. Dan kunnen we samen bespreken wat ik voor je kan betekenen.

 

Proefles

Wanneer je eerst even kennis wilt maken met mij en met deze manier van omgaan met je paard dan kun je een afspraak maken voor een proefles. Dit duurt ongeveer 3 kwartier.

 

Groepsles

Ben je niet de enige op jouw locatie die geïnteresseerd is? Dan kunnen jullie ook tegelijk les krijgen. Dit kan met 2 personen maar als de bak groot genoeg is dan is er ook mogelijkheid voor met z’n drieën. Wanneer jullie met z’n tweeën in de bak zijn, kan ik één van jullie uitleg geven, terwijl de ander aan het oefenen is. Ik merk zelf dat dit als fijn ervaren wordt, omdat je dan ook even de tijd krijgt om iets te begrijpen en onder de knie te krijgen terwijl ik bij de ander ben. Hierdoor is er nog meer vrijheid en zelfstandigheid dan met een één op één les. Een groepsles duurt ongeveer een uur.

 

Privéles

In een privéles ga ik met jou en jouw paard aan de slag met waar jullie aan willen werken. Hierin vind ik de belangrijkste dingen:

Jij en jouw paard:

samen groeien,

elkaar leren begrijpen,

samen wat leren

Belangrijkste: jullie hebben het leuk samen.

Ik wil niet dat iemand zich onder druk gezet voelt tijdens een les, ik wil namelijk juist dat jullie groeien in jullie eigen tempo. Net als bij een groepsles duurt 1 uur.

Annuleren of verplaatsen

Het annuleren of verplaatsen van een les is kosteloos mogelijk tot 24 uur voor de geplande les. Na 24 uur dient de les gewoon betaald te worden.

Tarieven

Proefles op locatie:       € 15,00
Privéles op locatie:       € 30,00
Groepsles op locatie:   € 22,50 per persoon, min 2, max 3 deelnemers   

Reistijd en kosten:
0-10km:      € 0,-
11-20km:    € 5,-
21-30km:    € 10,- 
31-40km:    € 15,- 
41-50km:    € 20,-
51-60km:    € 25,-