Voor wie?

Beschik je niet over een eigen paard, maar wil je wel graag leren hoe je op een natuurlijke manier kan omgaan met een paard, dan kan je les nemen met één van de paarden van Natural Joy. Bij de lessen met een paard van Natural Joy leer je de manier van communiceren van het paard kennen door middel van grondwerk. We gaan aan de slag met onderwerpen als: hoe bouw je een band op met het paard, hoe win je elkaars vertrouwen en respect, wat betekent het om de leider van een kudde te zijn. Daarnaast geven we ook aandacht aan het welzijn en de gezondheid van het paard. 

Lessen voor kinderen.

Ik geef kinderen les vanaf 7 jaar mits de interesse naar paarden en de natuurlijke omgang met paarden vanuit het kind zelf komt. Natural Horsemanship is niet zomaar wat doen, je moet het leuk vinden en er enthousiast van worden om echte vooruitgang te kunnen boeken.
Is jouw kind enthousiast maar wat onzeker dan zijn deze lessen zeker ook geschikt. Door de omgang met een paard die je neemt voor wie je bent, die naar je luistert maar ook uitdaagt om voor jezelf op te komen, merk ik dat kinderen snel steviger in hun schoenen gaan staan. Dit is erg mooi om te zien en een toegevoegde waarde ook buiten de paarden om.

Hoe zien de lessen er uit?

In een les met een paard van Natural Joy begin je altijd met het paard borstelen. Beginners zullen meteen leren wat de verschillende borstels zijn en doen. Tijdens het borstelen kunnen alle vragen gesteld worden die over zowel de training, het welzijn en de anatomie van het paard gaan. We gaan het bijvoorbeeld hebben over kwaaltjes, ziektes, kleuren, rassen en meer.

Daarna ga je aan de slag met grondwerk. Je leert een paar basis grondwerk oefeningen die erg belangrijk zijn. Als deze oefeningen goed gaan kun je beginnen met de oefeningen inzetten om spelletjes te creëren. In deze spelletjes ga je kijken hoe je iets van het paard vraagt in zijn taal met behulp van de basis oefeningen die je nu kent. Je zult het steeds wat moeilijker gaan maken voor zowel jezelf als het paard waardoor je keer op keer test hoever jullie voor elkaar gaan. Dit kan met touw, zonder touw, naast het paard, voor het paard, van elkaar vandaan en meer. 

Een les met een paard van Natural Joy duurt ongeveer een uur. Het kan wat uitlopen of we kunnen iets eerder stoppen. Dit ligt helemaal aan hoe het loopt en hoe ver jullie zijn in een oefening. We gaan namelijk niet stoppen wanneer we midden in een oefening zitten die nog niet wilt lukken. We willen altijd pas de les afronden wanneer we tevreden zijn met de dingen die bereikt zijn.

Proefles

Wil je eerst uitproberen of de lessen van Natural Joy iets voor jou zijn? Dan kun je een proefles aanvragen. Dit duurt ongeveer 3 kwartier waarin ik je laat zien wat je allemaal gaat leren, hoe de band tussen paard en mens werkt en je maakt natuurlijk kennis met het paard waar je mee gaat werken.

Kleding

Tijdens de omgang met paarden willen we altijd een lange broek aan voor de veiligheid. Voor schoenen raad ik jophurs, paardrijlaarzen of regenlaarzen aan. Maar zolang de schoenen dicht en goed stevig zijn is het toegestaan. Houd er wel rekening mee dat de schoenen vies worden. Dit geldt ook voor de jas en broek, doe geen kleren aan die niet vies mogen worden. 

 

Annuleren of verplaatsen

Het annuleren of verplaatsen van een les is kosteloos mogelijk tot 24 uur voor de geplande les. Na 24 uur dient de les gewoon betaald te worden.

Tarieven

Proefles:     € 15,00
Privé les:    € 30,00