Natural Horsemanship lessen zijn ook online mogelijk

Wanneer je buiten mijn werkgebied woont is het toch mogelijk om lessen Natural Horsemanship bij Natural Joy te volgen.
Lees verder en kom er achter hoe het werkt!

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met online lessen heb je een aantal dingen nodig. 
1. Je maakt maximaal 3 video’s van ongeveer 5 minuten. In deze video’s laat je samen met je paard verschillende oefeningen zien, zoals schriktraining, longeren en een stukje rijden.
Dit mag je helemaal zelf invullen. Natuurlijk kan je aan mij advies vragen over de thema’s van de video’s.
2. Je maakt een gratis basic account op Vimeo. Op dit account upload je de video’s die je gemaakt hebt en je vergrendelt ze met een wachtwoord.
Het werkt het makkelijkst op een computer of laptop, maar het is ook mogelijk vanaf je telefoon. 
3. Je maakt een afspraak met mij voor een online les en je stuurt mij de links van je video’s en het bijbehorende wachtwoord.

Voorbereiding op de les

Voorafgaand aan de les  bekijk ik jouw video’s zorgvuldig. Ik schrijf de punten op die me opvallen en die we in de les gaan bespreken. Van de belangrijkste punten maak ik een korte uitleg in een word document.  Dit document ontvang je na afloop van de les, zodat je een waardevol naslagwerk hebt. Deze voorbereiding duurt ongeveer 25 minuten.

Verloop van de les

Bij aanvang van de les bespreken we eerst de belangrijke punten, zodat je meteen weet waar je op kan letten tijdens de video. Zodra alles duidelijk is beginnen we met het bekijken van jouw video’s. Ik laat zien wat de aandachtspunten zijn en hoe die zich in de praktijk voordoen. Ik laat je weten hoe je dit het beste verbetert, welke oefeningen hierbij horen en waar je extra op kunt letten. We bekijken samen de verschillende video’s en bespreken wat we zien. 
Na afloop van de video’s volgt er een nabespreking en geef ik tips en opdrachten waar jij en jouw paard het meest baat bij hebben. Je krijgt genoeg oefen materiaal en advies om de training leuk te maken voor zowel jezelf als voor je paard. 
Onze online training duurt ongeveer 40 minuten. .

Online Proefles

Wil je graag een les proberen? Dat is mogelijk.  In een proefles bespreken we 1 video in plaats van maximaal 3. Je mag zelf kiezen aan welk thema je wilt werken in de video. De video mag maximaal 8 minuten lang zijn.
Een proefles duurt ongeveer 25 minuten.

Tarieven

Online proefles: €15,-
Online prive les: €30,-
De tarieven zijn inclusief de voorbereiding en gezamelijke les.

Laurareview online les
Lees verder
Het is fijn dat je jouw scherm kan delen. Dat Word bestand en de video en whiteboard zijn top! Het was heel fijn om te beginnen met dat lijstje! Het is heel overzichtelijk en duidelijk en door eerst dat lijstje te bespreken, kon ik bij de video ook alles makkelijker zien. Er valt heel veel te zien bij de video en je legt heel duidelijk uit wat je ziet en hoe Indie daar op reageert. Het is daardoor goed te volgen en heel leerzaam. Het is sowieso grappig om zo’n video te bekijken omdat je allemaal dingen ziet waarvan je anders nooit door hebt dat je ze doet en het helpt dan enorm dat jij dat dan benoemt. Het was wel lang om een half uur video door te gaan, maar dat merkte je zelf ook. Jouw idee om kleinere video’s te maken per onderwerp is daar een hele goede oplossing voor omdat je dan geen dingen dubbel hebt en het dan overzichtelijker is. Het Whiteboard hielp wel om wat je vertelde met de oefeningen duidelijker te maken. Het zorgde ervoor dat het nog beter te volgen was omdat je het letterlijk voor je neus zag. Het kwam over alsof je het uitstekend had voorbereidt. Je wist wanneer er wat ging gebeuren en je hebt nieuwe oefeningen die ik kan doen en een overzicht van dingen waar ik op kan letten. Je les had een duidelijk begin en eind. Oftewel een goede, complete les