Hoe het begon.

Van jongs af aan leef ik tussen de paarden. Het begon op mijn tweede verjaardag toen ik 3 shetlanders kreeg. Twee shetlanders, Tjeerd en Tisjoe waren nog een veulen en Tjabo was toen 11 jaar oud. Inmiddels zijn Tjeerd en Tisjoe 17 jaar oud. Ze wonen nog steeds bij mij. Helaas hebben we van Tjabo afscheid moeten nemen toen hij op 29 jarige leeftijd is oveleden. Maar in mijn gedachten zal ik hem nog altijd bij me dragen.

De eerste paardrijlesjes die ik heb gegeven waren op Tjabo en Tjeerd.
Op mijn twaalfde wist ik dat ik me verder wilde ontwikkelen in de verbinding met paarden. Ik wilde meer groeien en meer leren.

Ik ben op zoek gegaan naar een paard waar ik zelf op kon gaan rijden en waar ik een speciale band mee kon opbouwen. Na een tijd zoeken heb ik een E-pony gekocht, waarbij het leek alsof hij mij had uitgekozen inplaats van andersom. Er was direct een klik en ik kreeg bij de eerste ontmoeting moeiteloos het halster om, wat de eigenaren niet lukte. De pony, ik heb hem Tjoptjop genoemd was toen 3 jaar en nog onbeleerd. Ik wilde met Tjoptjop grondwerk doen en hem zadelmak maken met de Parelli methode. Ik volgde meerdere lessen samen met Tjoptjop bij Parelli professional Aniek Pieterse. Een link naar haar website staat onderaan de pagina vermeld. Met haar hulp heb ik hem zelf zadelmak gemaakt. Daarna hebben we samen nog veel lessen bij Aniek genomen en we hebben trainingsweekenden en weken bij haar gevolgd. Op een gegeven moment besloot ik dat ik graag zelf verder wilde groeien en mijn eigen manier wilde ontwikkelen. Dit heb ik gedaan en in combinatie met de opleiding Paardenhouderij om meer kennis en ervaring op te doen om jou en je paard te helpen. 

Wat doe ik nu.

Ik beschik over een eigen locatie met een grote paddock met inloopstal, weidegang, een opberg stal en een rijbak van 20 bij 40 meter.

Toekomst plannen

Ik hoop nog meer te groeien en meer mensen met hun paarden te leren kennen. Tevens ben ik van plan om mijn paddock uit te breiden tot paddock paradise maar hier zijn nog geen concrete plannen voor. Een cursus of opleiding paardencoaching en natuurlijk bekappen staat ook nog op mijn to do list. Natuurlijk hou ik jullie hiervan op de hoogte.