Hoe het begon.

Van jongs af aan leef ik tussen de paarden. Het begon op mijn tweede verjaardag toen ik 3 shetlanders kreeg. Twee shetlanders, Tjeerd en Tisjoe waren nog een veulen en Tjabo was toen 11 jaar oud. Inmiddels zijn Tjeerd en Tisjoe 17 jaar oud. Ze wonen nog steeds bij mij. Helaas hebben we van Tjabo afscheid moeten nemen op 29 jarige leeftijd. In mijn gedachten is hij nog altijd bij me.

De eerste paardrijlessen die ik heb gegeven waren op Tjabo en Tjeerd.
Op mijn twaalfde wist ik dat ik me verder wilde ontwikkelen in de verbinding met paarden. Ik wilde meer groeien en meer leren.

Ik ben op zoek gegaan naar een paard waar ik zelf op kon rijden en waar ik een speciale band mee kon opbouwen. Na een tijd zoeken heb ik een E-pony gekocht, waarbij het leek alsof hij mij had uitgekozen in plaats van andersom. Er was direct een klik en ik kreeg bij de eerste ontmoeting moeiteloos het halster om, wat de eigenaren niet lukte. De pony, ik heb hem Tjoptjop genoemd was toen 3 jaar en nog onbeleerd. Ik wilde met Tjoptjop grondwerk doen en hem zadelmak maken met de Parelli methode. Ik volgde meerdere lessen samen met Tjoptjop bij Parelli professional Aniek Pieterse. Een link naar haar website staat onderaan de pagina vermeld. Met haar hulp heb ik hem zelf zadelmak gemaakt. Daarna hebben we samen nog veel lessen bij Aniek genomen en we hebben trainingsweekenden en weken bij haar gevolgd. Op een gegeven moment besloot ik zelf verder te groeien en mijn eigen manier te ontwikkelen. Dit heb ik gedaan in combinatie met de opleiding Paardenhouderij zodat ik meer kennis en ervaring op kon doen om jou en je paard te helpen. 

Wat doe ik nu.

  • Ik geef les aan mensen met hun eigen paard op locatie. Meer informatie
  • Ik geef les met mijn paard Tjoptjop op mijn praktijk adres voor degenen die niet over een eigen paard beschikken. Meer informatie
  • Ik geef online lessen. Meer informatie
  • Ik verkoop Natural horsemanship starter sets. Meer informatie

Ik beschik over een eigen locatie met een grote paddock met inloopstal, weidegang, een opberg stal en een rijbak van 20 bij 40 meter.

Toekomst plannen

Natuurlijk wil ik mij blijven ontwikkelen en meer mensen met hun paarden leren kennen. Tevens ben ik van plan om mijn paddock uit te breiden tot paddock paradise maar hier zijn nog geen concrete plannen voor. Een cursus of opleiding paardencoaching en natuurlijk-bekappen staat nog op mijn to-do-list. Ik houd jullie hiervan graag op de hoogte.