Hoe het begon.

Van jongs af aan leef ik tussen de paarden. Het begon op mijn tweede verjaardag toen ik 3 shetlanders kreeg. Twee shetlanders, Tjeerd en Tisjoe waren nog een veulen en Tjabo was toen 11 jaar oud. Een mooi stel bij elkaar. Inmiddels zijn ze 15 jaar en Tjabo is al 28 jaar oud. Ze wonen nog steeds bij mij en gaan ook nooit meer weg. Op Tjabo en Tjeerd ben ik begonnen met lesjes geven aan jonge kinderen van mensen die wij kenden.
Op mijn twaalfde wist ik dat ik me verder wilde ontwikkelen in de verbinding met paarden. Ik wilde meer groeien en meer leren.

Ik ben op zoek gegaan naar een paard waar ik zelf op kon gaan rijden en waar ik een speciale band mee kon opbouwen. Na een tijd zoeken hebben we een E-pony gekocht, waarbij het leek alsof hij mij had uitgekozen. Er was direct een klik en ik kreeg bij de eerste ontmoeting moeiteloos het halster om, wat de eigenaren niet lukte. De pony, ik heb hem Tjoptjop genoemd was toen 3 jaar en nog onbeleerd. Ik wilde met Tjoptjop grondwerk doen en hem zadelmak maken met de Parelli methode. Ik volgde meerdere lessen samen met Tjoptjop bij Parelli professional Aniek Pieterse. Met haar hulp heb ik hem zelf zadelmak gemaakt. Daarna hebben we samen nog veel lessen bij Aniek gehad en we hebben trainingsweekenden en weken bij haar gevolgd. Op een gegeven moment besloot ik dat ik graag zelf verder wilde groeien en mijn eigen manier wilde ontwikkelen. Dit heb ik gedaan en in combinatie met de opleiding Paardenhouderij heb ik de kennis en ervaring om jou en je paard te helpen. 

Wat doe ik nu.

  • Ik geef les aan mensen met hun eigen paard op locatie. Meer informatie
  • Ik geef les met mijn paard Tjoptjop op mijn praktijk adres voor degenen die niet over een eigen paard beschikken. Meer informatie
  • Ik organiseer kinder ontdekkingsdagen. Bekijk de agenda

Ik beschik over een eigen locatie met een grote paddock, weidegang, een grote opberg stal en een trainings/rijbak van 20 bij 40 meter.

Toekomst plannen

Ik hoop nog meer te groeien en meer mensen met hun paarden te leren kennen. Binnenkort word mijn werkgebied uitgebreid dus kan ik nog meer mensen bereiken op hun op eigen locatie.